Son dakika | BM'de İsrail şoku: Tanklara zorla girdi, UNIFIL askerleri yaralandı! “Ordudan açıklama bekliyoruz”

Son dakika haber: İsrail hedef tanımadan saldırılarına devam ediyor. Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) de İsrail'in hedefi haline geldi. İsrail tankları BM üssüne baskın düzenledi. Olayda 15 BM askeri yaralandı.

TANKLAR BM ÜSSÜNE GİRDİ

UNIFIL'den yapılan açıklamada, bu sabah 2 İsrail ordusu tankının Ramyah'daki BM üssüne zorla girdiği, üssün ana kapısının yıkıldığı ve 15 BM askerinin hafif yaralandığı belirtildi. UNIFIL şunları söyledi: “İsrail ordusunun irtibat mekanizmamız aracılığıyla barış güçlerinin tehlikede olduğunu ilan etmesinden yaklaşık 45 dakika sonra tanklar üssü terk etti.”

BM İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA BEKLİYOR

Yerel saatle 06.40 sıralarında açılan ateş sonucu çıkan duman nedeniyle 15 BM askerinin hafif yaralandığını söyleyen UNIFIL, şöyle konuştu: “Son birkaç günde dördüncü kez İsrail ordusuna ve tüm aktörlere, İsrail ordusuna ve tüm aktörlere, Birleşmiş Milletler personelinin ve mallarının güvenliği ve emniyeti ve Birleşmiş Milletler tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterilmesi.” dedi.

BM üssüne izinsiz girişin, uluslararası hukukun ve 1701 sayılı kararın açık bir ihlali anlamına geldiğini vurgulayan UNIFIL, şöyle konuştu: “Barış güçlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırı, uluslararası insani hukuk ve 1701 sayılı kararın ciddi bir ihlalidir. UNIFIL'in görev alanı, barış gücü alanında hareket özgürlüğünü de içermektedir. ​Buna ilişkin herhangi bir kısıtlama 1701 sayılı kararın ihlali anlamına geliyor. “İsrail ordusundan bu şok edici ihlallere ilişkin açıklama istedik.”

AA-20231014-32406670-32406667-ISRAILIN_GAZZE_SIRINDA_ASKERI_HEKETLILIGI

ÇOK SAYIDA BM ASKERİ YARALANDI

İsrail baskını sırasında 15 BM askerinin yaralandığı kaydedildi.

LÜBNAN BAŞBAKANI: İSRAİL YENİ BİR SÜRECİ AŞTI

Bu arada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e UNIFIL güçlerini çatışma bölgesinden çekmesi çağrısında bulundu. DHA'ya göre; Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Netanyahu'nun UNIFIL askerlerinin güney Lübnan'dan çekilmesi çağrısına tepki gösterdi. Netanyahu'nun BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e UNIFIL'in çatışma bölgelerinden çekilmesi çağrısına değinen Mikati, “İsrail, uluslararası meşruiyete ve uluslararası kararlara saygı gösterme konusunda yeni bir başarısızlık aşamasına girmiştir.”

Lübnan'ın UNIFIL'e yönelik saldırıları kınadığını ve 1701 sayılı karara saygı göstermeye kararlı olduğunu belirten Mikati, uluslararası topluma İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırganlığını ve uluslararası meşruiyetini durdurmak için “sert bir duruş” sergileme çağrısında bulundu.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir