Apple'ın AirPods'u beklenen onayı aldı! Artık işitme cihazı olarak da kullanılabiliyor – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Apple, son etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıttı. Burada yeni bir kulaklık tanıtmayan firma, son güncellemesiyle dikkatleri üzerine çekti. AirPods Pro 2'ye gelen bu güncelleme sayesinde kullanıcılar, kulaklıklarını işitme cihazı olarak kullanabilecek.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Apple'ın son model AirPods Pro kulaklıklarını reçetesiz işitme cihazına dönüştürecek bir yazılım altyapısını onayladığını söyledi. Apple, şirketin işitme cihazı işlevselliğinin önümüzdeki haftalarda bir yazılım güncellemesiyle uygun cihazlara sunulacağını söyledi.

AIRPODS ARTIK İŞİTME CİHAZI OLARAK KULLANILABİLİR

Onaylanan bu yeni özelliğe iOS 18 ayarlarından erişebileceksiniz. Bu özellikten yararlanmak için kullanıcıların hafif veya orta derecede işitme kaybı olduğunu gösteren bir sonuç veya bir doktordan işitme kaybı testi yaptırması gerekiyor.

Bu özellik, insan sesi gibi bazı sesleri yükseltirken ortam gürültüsü gibi diğer ses frekanslarını en aza indirerek çalışır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir