Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde önemli açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Askeri Üniversitesi'nin diploma alma ve bayrağını teslim töreninde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum. Bin yıla yakın bir süredir ülkemizin edebiyat koruyucusu olan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyorum. Büyük zaferle milletimizin bağımsızlık arzusu tescillendi. Bu zafer milletimizin ve onun kalbinden çıkan kahraman ordumuzun kutlamasıdır. Ülkemize saldıran olursa yine bir destan yazacakları silahlı kuvvetlerimizin her ferdinin yüreğine kazınmıştır.

15 Temmuz ihaneti gibi bir devletin başına gelebilecek en büyük felaketi en az hasarla atlattık. FETÖ hainlerinin verdiği zararı kısa sürede telafi ettik. Ordumuzun personel, eğitim, teçhizat, tesis ve uzmanlık konularındaki eksikliklerini de doldurduk. Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki askeri ve mesleki okullarımızı çok daha kaliteli ve daha etkin bir şekilde yeniden kurduk. Ordumuzun yükünü çeken ve gereksiz tartışmalara konu olan zor durumlara son verdik. Sadece devletinden ve meşru yöneticilerinden emir alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz var.

Tarihimiz boyunca devlet komutan, millet asker olmuştur. Her Türk askeri doğar. Milletin kendisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün ve milli birliğimizin teminatıdır.

Türkiye coğrafi olarak bir köprü, kültürel olarak bir merkezdir. Böyle cesur bir adamın böyle bir coğrafyada başı dik yaşaması mümkün değildir. En basit zafiyet milletimizi büyük tehditlerle karşı karşıya bırakıyor. Bugün bu teröristleri Gabar, Tendürek ve Bestler Deresi'nde gömdüysek, bundan sonra da aynı kararlılık ve inançla gömmeye devam edeceğiz. Anadolu'yu korumak, onu vatan yapmak kadar zordur. Burası tembelliğe ve dikkatsizliğe tahammül etmez.

Suriye'den Kuzey Irak'a, Libya'dan Somali'ye kadar silahlı kuvvetlerimiz sorumluluk aldıkları her yerde görevlerini gururla yerine getiriyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir