Bahçeli'nin Öcalan'a çağrısının ardından herkes soruyor: Umut etme hakkı nedir? MHP Üyesi Açıklandı! “22 Ekim bir dönüm noktasıdır”

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasama yılına başladığı gün DEM partili üyelerle el sıkışarak kuralları çiğneyen Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısını şu sözlerle açtı: “Belki de milletin zincirlerini kesin olarak gevşetmek için ilk adımı atmış olacağım. muhteşem milletimiz.” Konuşmasının sonunda terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik “umut hakkı” çağrısıyla gündeme damgasını vurdu. Yani: “Umut etme hakkı nedir?” Sorusu sorulmaya başlandı.

ÖCALAN'A İLK ÇAĞRI

Bahçeli, grubun geçen haftaki toplantısında yaptığı konuşmada, “Tek taraflı olarak örgütün tasfiye edildiğini, terörün bittiğini ilan etmekte özgürdür. Ancak hiçbir durumda devletin terörle masaya oturduğunu kimse düşünmesin” dedi.

BAHÇELİ'DEN 'UMUT HAKKI' VURGUSU

MHP lideri bugün şunları söyledi: “Terör liderinin tecridi kalkarsa gelsin Türkiye Büyük Millet Meclisi DEM parti grubu toplantısında konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün bittiğini haykırsın. Bu bilgeliği ve kararlılığı gösterdiği takdirde “Umut Hakkı”nın kullanımına ilişkin yasal düzenlemenin yapılacağı ve bundan faydalanabileceği açıktır.” “Buraya kadar açık olsun” dedi.

AA-20241015-35914568-35914563-MHP_TBMM_GRUP_TOPLANTISI

BAHÇELİ'NİN “UMUT HAKKI” NEDİR?

Umut hakkı, hapis cezasına çarptırılan bir mahkûmun, kanunda belirlenen süreler içinde iyi halden dolayı şartlı tahliye ile serbest bırakılıp bırakılamayacağını değerlendirmek için kullanılır.

Thumbs_b_c_03074baf465a5462a0efae95d5e7ef00

MHP YILDIZI: 22 EKİM BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Bahçeli'nin kısa sürede gündeme gelen çağrısının ardından MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Yıldız, “22 Ekim Türk siyasetinde bir dönüm noktasıdır” dedi ve sosyal medya paylaşımında şunları ekledi: “Bundan sonra siyasi değerlendirmeler 22 Ekim'den önce, 22 Ekim'den sonra yapılacak.”

MHP'DEN “UMUT HAKKI” AÇIKLAMASI.

Bahçeli'nin bahsettiği “umut hakkı” uygulamasına değinen Yıldız, şunları söyledi:

“Zamanla modern ceza hukukuna yeni kavramlar girmiştir. Bu kavramlardan biri de 'umut hakkı' veya hükümlünün tahliyeyi ümit etme hakkıdır.

“Bu kavram, müebbet hapis cezasına çarptırılan kişinin bir gün tahliyeyi bekleme hakkını ifade etmek için kullanılıyor.”

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir