Galatasaray'da oynadı: Lukas Podolski eski kulübünde yaşını kutladı! – En güncel spor haberleri

Kariyerinde Bayern Münih, Arsenal ve Inter Milan gibi takımlarda oynadıktan sonra Süper Lig'de Galatasaray ve Antalyaspor'da forma giydi. Lucas Podolski Futbola veda etti.

Podolski, Köln kariyerini Polonya kulübü Gornik Zabrze'ye karşı hazırlık maçıyla noktaladı. Maça Gornik Zabrze'nin formasıyla başlayan Podolski, ardından Köln'ün formasını giydi. 39 yaşındaki Podolski'nin Polonya kulübü Gornik Zabrze ile önümüzdeki yaza kadar sözleşmesi bulunuyor.

Köln'de oynanan hazırlık maçında taraftarların coşkulu alkışlarından etkilenen Podolski, bir süre konuşmakta zorlandı. Sadece kaybedilen golle değil, taraftarlara yaptığı veda konuşmasıyla da Köln'ün efsane oyuncusu olarak hatırlanacağını gösterdi. Podolski, gözlerinde yaşlarla tribünlere bakarken şunu söyledi:Her zaman dürüst olmak istedim, sokak çocuğuydum. Futbol sensiz, taraftarsız hiçbir şeydir. Ben senin için hep çocuktum50 bine yakın taraftarın doldurduğu Köln stadında Podolski'ye destek veren en büyük isimlerden biri de eski Alman milli takım teknik direktörü Joachim Löw oldu.

Podolski, Köln'deki altı yıllık kariyerine veda ederken Löw, ProSieben kanalında Podolski'yi övdü. Podolski ile her zaman özel bir ilişkisi olduğunu vurgulayan Löw, şöyle konuştu: “Her zaman bu hafifliği sahaya taşıyacak bir yeteneğe sahipti. Hayata karşı olumlu bir tavrı vardı“dedi.

“Biraz koloniye benziyordu”

Löw, Podolski'nin yetenekleri konusunda hiçbir zaman şüphe duymadığını belirterek, şöyle konuştu: “Almanya'nın gelmiş geçmiş en iyi forvetlerinden biriydi. Ve her zaman en sevilen aktörlerden biri oldu“dedi.

Löw ayrıca şu sözlerle Podolski'nin saha dışındaki karakterine de dikkat çekti:

“Biraz Köln'e benziyordu: eğlenceliydi, asla sıkıcı değildi, her zaman pozitif bir yaşam enerjisine sahipti. Herkesi etkiledi ve beraberinde sürükledi. İnsandı, mütevazıydı ve hayranlarıyla derin empati kurabilen biriydi.”

TÜRK TAKIMLARIYLA 122 MAÇ OYNADI

2015/16 ve 2016/17 sezonlarında Galatasaray'da forma giyen başarılı sol kanat, kırmızı-sarı takımda 75 maçta forma giydi ve 34 gol 18 asist yaptı. Alman futbolcu, Giallorossi ile 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu, 2 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2019/20 ve 2020/21 sezonları arasında Antalyaspor forması giyen Podolski, Akdeniz ekibiyle çıktığı 47 maçta 7 gol, 5 asist kaydetti. Podolski, sözleşmesinin sona ermesinin ardından 2021 yazında kırmızı-beyazlı takımdan ayrılmış ve futbolu bıraktığı Polonya'da Gornik Zabrze'nin takımına transfer olmuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONASI

1 Bundesliga, 1 İngiltere Lig Kupası ve 1 İngiltere Süper Kupası kazanan Podolski, 2014 yılında ise Almanya milli takımıyla Dünya Kupası'nı kazandı. Podolski'nin futbolu bıraktıktan sonra futbolu bırakma gibi bir planı yok. Her şeyden önce genç yetenekleri yetiştirmeyi ve futbol dünyasında çeşitli projelerde yer almayı düşünüyor. Ayrıca Podolski, ticari yatırımları ve sosyal sorumluluk projeleriyle de gündemde. Taraftarlar onun enerjisini ve etkisini birçok alanda görmeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir