Ankara'da kulislerde erken seçim iddiaları tartışılırken dikkat çekici bilgiler gelmeye devam ediyor. AK Parti'nin ilk kez ikinci parti konumuna gerilemesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetle başlattığı “normalleşme” adımları, “erken seçim” tartışmalarına yol açarken, AK Parti'nin “revizyon süreci” de gündeme geldi. ve hükümetin başlangıcı olmadan” ve belli bir düzene oturtularak” olası bir erken seçime asla olumlu bakmayacağını da belirtmek gerekir.
Erdoğan, AK Parti teşkilatlarıyla yaptığı kutlamada, 4 yıllık seçimsiz döneme bir kez daha dikkat çekti ve “erken seçim” tartışmalarının önünü kesti. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın “ekonomide ve vatandaşların alım gücünde iyileşme yaşanmadan hiçbir erken seçim kararına yanaşmayacağının” altı çiziliyor. Erdoğan'ın seçimsiz geçen dört yıl içinde hükümet olarak revizyonlara daha fazla odaklanacağı ve kalkınma politikalarına öncelik vereceği belirtiliyor. Yeni yatırımlar ve projeler için bakanlara talimat vereceği de söyleniyor.
'YENİ VİZYONER İSİMLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI'
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Erdoğan'ın 4 yıl içinde ekonomiyi iyileştirmeyi hedeflediği, aynı zamanda yeni politika ve söylemler üretebilen, halkın seveceği ve güveneceği yeni isimleri partiye kazandırmak istediği vurgulanıyor. Erdoğan, yerel seçimlerin ardından “partide değişim” mesajı verdi ancak beklenen “değişimin” 2025 yılında yapılması planlanan olağan kurultayda gerçekleşeceği kamuoyuna açıklandı. Partide vizyoner yeni isimler yer alırken, Erdoğan'ın 2028 seçim sürecinde Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehditlere dikkat çekeceği belirtiliyor.
KAPILAR MUHALEFETE KAPATILMAYACAK
Ayrıca Erdoğan'ın “Türkiye'ye yeni bir anayasa vermeden ülkeyi seçime götürmek istemeyeceği” belirtiliyor. Ancak Erdoğan'ın yeni anayasa çalışmalarıyla siyasette “normalleşme” sürecinin devamını sağlayacağı ve bu nedenle “toplumun her kesimine ulaşarak partiyi her kesime hitap eden bir konuma getirmek istediği” belirtiliyor. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana ilk yıllarda.” Bu nedenle Erdoğan'ın gelecekte muhalefet cephesine “kapıları kapatmayacağı” kesin değil. AK Parti'nin 2028 stratejilerinden birinin de “toplumsal uzlaşma, siyasette gerilimin azaltılması ve gerilim azaldıkça AK Parti'ye olan güvenin artırılması” olduğu vurgulanıyor.