Arda Turan tarih yazdı! Eyüpspor, Altay'ı 4-1 yenerek Süper Lig'e yükselen ilk takım oldu.

Trendyol 1. Ligi'nde neredeyse rakipsiz olan Eyüpspor, şampiyonanın bitimine 5 hafta kala inanılmaz bir rekora imza attı. Geçtiğimiz hafta Adanaspor'a 1-0 yenilerek şok bir yenilgiyle Süper Lig'e yükselme şansını kaçıran Eyüpspor, bu sezon İzmir Altay maçında rakibini 4-1 yenerek Süper Lig'e yükselen ilk takım oldu. hafta.

Eyüpspor'un golleri Bruno Gianni (2), Recep Niyaz ve Regattin'den gelirken, Altay'ın tek golü Deniz Kadah'tan geldi.

ARDA TURAN TARİH YAZDI

Eyüpspor teknik direktörü Arda Turan, 5 hafta kala takımını Süper Lig'e çıkarmayı başarırken, Eyüpspor tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

ŞAMPİYONLUĞUNU ÇOCUKLARIYLA KUTLADI

Ekran görüntüsü_4

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, Süper Lig'e başarılı yükselişini çocuklarıyla birlikte kutladı!

“GURURLUYUM”

Ekran görüntüsü_2

Maçın ardından konuşan Arda Turan, ilk açıklamasında şunları söyledi: “Çok çalıştık. Hak ettik. Her gün daha iyisini nasıl yaparız diye çalıştık. Benim takımım herkesten daha çok çalıştı, saha oyununu geliştirmeye çalıştık. Oyuncularımla gurur duyuyorum.” dedi.

SON 10 YILDA 3 LİG ŞAMPİYONLUĞU

Ekran görüntüsü_4

Uzun yıllar TFF 2. liginde mücadele eden ve 2014 yılında 3. ligden düşerek 1 sezon sonra şampiyon olarak 2. lige yükselen Eyüpspor, 2020-2021 sezonunda da 2. lig şampiyonluğunu elde etti. Futbola yaptığı yatırımların meyvesini alan sarı-morlular, 1. Lig'deki ilk sezonunda play-off'a kalmayı başardı. Geçtiğimiz sezon play-off yarı finalinde elenen İstanbul ekibi, bu sezon da bu istikrarı yansıtarak Süper Lig'e bilet almaya hak kazandı. Eyüpspor önümüzdeki sezon tarihinde ilk kez Süper Lig heyecanını yaşayacak.

TARİHİNDE İLK KEZ SÜPERLİGDE

Ekran görüntüsü_5

Eyüpspor, 100 yılı aşkın tarihinde ilk kez üst ligde mücadele edecek. 1919 yılında İstanbul'un Eyüpsultan semtinde Eyüp İdman Yurdu adıyla kurulan sarı-morlu takım, aradan geçen 105 yılda Süper Lig'e yükselemedi.

Uzun yıllar alt liglerde yer alan Eyüpspor, 2019 yılında Murat Özkaya'nın başkanlığa getirilmesiyle büyümeye başladı. 2020-2021 sezonu sonunda TFF 2. Lig'in şampiyonu olan Eyüpspor, 2. lige yükseldi. 37 sezonun ardından 1. lig. Bu şampiyonada iyi bir performans sergileyen sarı-morlu takım, 3. sezonunda Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

ARDA TURAN İLK TAKIMIYLA ŞAMPİYONLUĞA ULAŞTI

Başarılı futbol kariyerinin ardından teknik direktörlük ceketini giyen Arda Turan, 2022-2023 sezonunun 33. haftası öncesinde 14 Nisan 2023 tarihinde Eyüpspor'a transfer oldu ve ilk maçını Göztepe karşısında oynadı. Takımıyla normal sezonu 6. sırada tamamlayan Turan, 1. lig play-off'ları 1. turunda Sakaryaspor'u, ikili eleme yöntemiyle oynanan 2. turda ise Bodrum FK'ya elendi. . Şampiyonanın bitimine 5 hafta kala yeni sezona başarılı bir şekilde başlayan, sezon sonuna kadar liderlik yapan genç teknik adam, teknik direktörlük kariyerinin başlarında ilk 2 sırayı elde ederek ilk takımıyla şampiyonluk kazanmayı başardı. .

ALTAY SERBEST BIRAKILDI

altay-fk

Öte yandan Altay'ın Eyüpspor'a yenilmesiyle küme düşmesi sona erdi. İzmir takımı önümüzdeki sezon TFF 2. liginde mücadele edecek.

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Ajax'a karşı yarım düzine gol attılar!Ajax'a karşı yarım düzine gol attılar!
TFF seçim kararı!  Tarih resmen açıklandıTFF seçim kararı! Tarih resmen açıklandı
2009'da şampiyon oldular!  küme düşmüş2009'da şampiyon oldular! küme düşmüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir