Nevzat Tarhan’ın ardından Üsküdar Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör oldu

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 12 üniversite rektörü atandı. Sonuç olarak Prof. Dr. nevzat tarhanİletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazife Güngör görevlendirilmiş. İletişim alanına yön veren kitap ve yazılarıyla tanınan ve Cumhuriyet Pazar Eki’nde yazıları yayınlanan Göngör, Üsküdar Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü oldu.

Prof. Dr. NAZİFE GÜNGÖR KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunu olan Prof. Nazife Güngör, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Akademik hayatına 1991 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak başladı.

2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında Türkiye Bilimler Akademisi üyesi olarak İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2004-2008 yılları arasında Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde basın ve halkla ilişkiler danışmanı olarak çalıştı.

2007-2010 yılları arasında İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik Bölüm Başkanlığı da yapmış, Eylül 2011’de Gazi Üniversitesi’nde öğretim üyeliğinden emekli olduktan sonra İletişim Fakültesi’nde tam zamanlı öğretim üyesi ve dekan olarak görev yapmıştır. Bir süre İstanbul Arel Üniversitesi’nde okudu.

Ardından Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı.

AKADEMİK AKTİVİTELER

Güngör’ün; Popüler Kültür ve İktidar (Vadi, 1999), Arabesk (Bilgi Yayınları, 1993), Abdülcanbaz (Cumhuriyet Kitapları, 2008), Cumhuriyetten Günümüze Dil, Kültür, Eğitim (Gazi Üniversitesi, 2006), Kemalist İlim ve Felsefi Kuruluşlar Düşünce (Gazi Üniversitesi, 2006), Çocuk ve Toplum (Çev. Gündoğan, 1995), Medya, İletişim, Kültür (Çevirmen, Vadi, 2001), Gazi Üniversitesi Öğrenci Profili (Gazi Üniversitesi, 2007), Cumhuriyet Döneminde İletişim (Ana Sayfa) Siyasal yayınevi, 2010) İletişim, teoriler ve yaklaşımlar (birinci baskı, siyaset yayınevi, 2011), İletişime giriş (birinci baskı, Siyasal yayınevi, 2011), İletişime giriş (2. genişletilmiş baskı), siyaset teorileri ve yaklaşımlar ( Genişletilmiş 2. Baskı)), Siyasal Kitabevi, 2013 telif hakları, iletişim alanındaki kitapların, çeşitli belgelerin ve makalelerin derleme ve çevirisi.

Güngör tarafından “İletişim teorileri ve yaklaşımları” İş; neredeyse çoğu üniversitelerde iletişim fakültesi öğrencilerinin ana kaynağı olarak yer almaktadır.

12 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATANMASI

Öte yandan Resmi Gazete’de yayımlanan 12 atama tedbirine göre Prof. Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne Dr. Mesut Güner, Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne Prof. Dr. Canan Hecer atandı.

Rektörlüğü Prof. Ahmet Tekin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Prof. Dr. Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Hasan Tosun, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğü’ne Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Prof. Dr. Nafiz Arıca ve Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nazife Güngör atandı.

Yoruma kapalı.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy