Kültürel miras için bir aradalar
içeriği özgün olarak tekrar yaz
Koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri konulu sergi ve konferans Heritage İstanbul bugün başlayacak ve 5 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu yıl yedincisi düzenlenen Heritage İstanbul, 27 yabancı katılımcı ve 100’ün üzerinde yerel kültürel miras uzmanına ev sahipliği yapacak. Bu yılki fuar programı şubat ayında yaşanan depremler nedeniyle biraz geç açıklandı ve içeriğinde değişikliğe gidildi.
‘GÖREV DEĞİL, PLATFORM’
Heritage İstanbul’un kurucusu Osman Murat Akan ile konuştuk. Fuarın amacının alan yaratmak olduğunu belirten Akan, “Misyon çok hoşuma giden bir kavram değil deyip bir platform oluşturalım. Bu platformda bu misyonları inşa etmek için gereken kişi ve kurumları istiyoruz. Bizim katkımız, bu bakış açılarını ortak bir platformda buluşturmaktır” dedi.
Şubat ayında yaşanan depremlerin fuar takvimini nasıl etkilediği sorulduğunda Akan, “Eskiden fuardan bir ay önce programı duyururduk ama bu sene geç açıkladık. Depremden sonra konuşmaların yüzde 30’unu düzenlemek zorunda kaldık. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölgeye uzmanları davet edeceği paneller olacak. Bakanlığın her gün bir buçuk saatlik paneli var, normalde bu bir gün olurdu. Tüm alanı taramış olacağız. Odadaki insanlar istedikleri tüm soruları sorabilecekler” dedi.
‘DÜNYADA İLK ÜÇ’
Fuarın istenilen seviyeye gelip gelmediği sorusuna Akan şu cevabı verdi: “Benim için istenilen seviye yok. Biz her zaman ileriyi düşünürüz. Deprem nedeniyle bu yıl bazı kamu kurum ve kuruluşlarını kaybettik. Fuar aslında bu sene daha da büyüyordu ama biz onu seneye bıraktık. Mevcut hedeflerimizden biri de uluslararası imajımızı geliştirmektir. Halihazırda dünyanın ilk üç organizasyonundan biriyiz. Bunu korumak çok önemlidir. Her yıl çıtayı yükseltmeye çalışıyoruz.”
Yoruma kapalı.