Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı OSB nedir? Organize Sanat Bölgeleri’nde neler yapılacak?
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yedinci kampanya videosunu “Kemal Bey’in Kurulu” başlıklı Twitter hesabından yayınladı. Kılıçdaroğlu’nun bu paylaşımında değindiği OSB’ler (Organize Sanayi Bölgeleri) konusu dikkatleri üzerine çekti. Organize sanayi bölgeleri araştırılıyor. Detaylar burada…
KEMAL KILIÇDAROĞLU TARAFINDAN OSB NE AÇIKLANDI?
Kılıçdaroğlu tarafından duyurusu yapılan organize sanat bölgeleri, yaratıcı fikirlerin dünya pazarında değeri olan görsel ve dijital ürünlere dönüştürülmesi amacıyla kurulacak.
Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili paylaştığı videoda şunları söyledi:
“Bu sefer size dumansız sektör olarak bildiğimiz kültür sanat ve eğlence sektörünü kapsayan birçok projemizden birini anlatacağım. Bugün OSB’lerden bahsedeceğiz. Ama bunlar ‘ t Bildiğiniz OSB’ler yani Organize Sanayi Bölgelerinden değil Organize Sanat Bölgelerinden bahsedeceğiz Evet doğru duydunuz.
Kuracağımız organize sanat bölgeleri ile yaratıcı fikirleri, dünya pazarında değeri olan görsel ve dijital ürünlere dönüştüreceğiz. Ülkemizde görsel ve sahne sanatları sektörü en verimli ve en yüksek kar marjına sahip sektörlerden biridir ve aynı zamanda yerlidir.
ORGANİZE SANAT BÖLGELERİNDE NE YAPILACAK?
Kılıçdaroğlu, OSB’de yapılması gerekenlerle ilgili şu konuşmayı yaptı:
”Bugün Türkiye’de her yıl dünya çapında 200’e yakın dizi çekiliyor. Bu diziler dünyanın 140 ülkesinde izleniyor ve ülkemize 400 milyon dolar gelir sağlıyor. Dünya çapında pazar büyüklüğü 1 trilyon doların üzerindedir. Neden kazanmayalım?
Güney Kore yaptıysa biz neden yapmayalım, biz yapacağız. Bu pastadan payımızı artıracağız. Sektörde faaliyet gösteren firmalarımıza finansmandan yer tahsisine, tanıtımdan teknolojik desteğe kadar her türlü desteği sağlayacağız ve yıllık 5 milyar dolar ihracat hedefi belirleyeceğiz.
Sanayinin ihtiyaç duyduğu teknolojileri geliştirmek ve nitelikli iş gücü yetiştirmek için bu bölgede Teknoloji ve Dijital Sanatlar Üniversitesi açacağız. Neden organize sanat bölgelerine ihtiyacımız var? Çünkü şirketler ile yaratıcı bireyler arasında sinerji sağlarsak tüm sektör büyür. Her bir dizimiz birer döviz kazandıran fabrika ise, her bir reklamverenimiz yenilikçi birer bilim insanı kadar katma değer yaratabilir. Bu fırsat alanını değerlendireceğiz.
Aynı zamanda binlerce gencimizi görsel sanatlar sektöründe kariyer sahibi olacak şekilde yetiştireceğiz. Birlikte kazanacağız, eşit olarak bölüşeceğiz” dedi.
Yoruma kapalı.