2023 Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu?
AKP Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı’ndaki kentsel dönüşüm projelerinin anahtar teslimi ve açılış törenine katıldı. Törende Erdoğan, kentsel dönüşüm kira yardımının artırıldığını duyurdu.
KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkinci müjdemiz kira yardımı ile ilgili. İstanbul’da kira yardımı tutarı 3 bin 500 lira. 5 bin 250 lirayetiştiriyoruz. Kampanyamıza katılan vatandaşlarımız hem kira yardımından yararlanabiliyor hem de konut kredisi kullanarak evini hızlı bir şekilde uygun koşullarda yeniliyor. Yeni kira yardımı rakamının hak sahiplerine hayırlı olmasını dilerim. İlk Evim kapsamındaki 50.000 konut ve İlk Arazim kapsamındaki 50.000 arsa hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını dilerim. Politikamız bir çalışma ve hizmet politikasıdır. Sadece işimizden, yatırımlarımızdan, hedeflerimizden bahsediyoruz. Kökeni, inancı, meşrebi ne olursa olsun tüm Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birinci sınıf vatandaşı sayılır ve buna da hizmet ederiz. o ifadeleri kullandı
DİĞER ŞEHİRLERDEKİ KİRA YARDIMI NE KADAR?
ankara
Aylık kira yardımı: 3.000 lira
Çanta
Aylık kira yardımı: 3.000 lira
Adalia
Aylık kira yardımı: 3.000 lira
izmir
Aylık kira yardımı: 3.000 lira
Diğer büyükşehirler
Aylık kira yardımı: 2.500 lira
diğer şehirler
Aylık kira yardımı: 2.000 lira
KİRA YARDIMI BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER
Başvuru dilekçesi (ekli form 1)
kimlik fotokopisi
3- (Riskli bina olan eski tapu ve arsaya çevrilmiş tapu fotokopisi ve mevcut tapu sicilinin aslı (onaylı ve kaşeli olmalıdır))
4- Gayrimenkul Beyannamesi Bina Bildirim Belgesi Aslı (Onaylı ve kaşeli olmalıdır) (Ada, Parsel, Adres, Müstakil Birim Numarası ve Bina Hissedar İlişkilerini göstermelidir.) (Tipoloji değişikliği, ifraz ve birleşme işlemlerinde, Mülkiyet beyannamesi, inşaatın onaylandığı tarihteki riskli bina bildirimi ve güncellenmesi gereken emlak beyannamesi)
5- Elektrik, su, doğalgaz faturalarından birinin aslı (fatura belirtilen bağımsız birimin adresini gösterir, malik adına kayıtlı ve son 3 ayı geçmiş olmalı, yapı ruhsat tarihinden itibaren geriye dönük olarak risklidir) Abonenin hak sahibi adına kayıtlı olması ve Risk Analiz Raporunda belirtilen adres ile uyuşmaması durumunda Yetkili Kuruluştan Adres Güncellemesi talep edilmesi gerekmektedir.)
6- Nüfus Müdürlüğünden alınacak adres bilgisi bildirim belgesinin aslı (onaylı ve kaşeli olmalı) (bağımsız birimlerin tahliye tarihini belirtmeli) (malik riskli yapıda ikamet etmeli ve ruhsatını ibraz etmelidir.) Risk altındaki binanın adresi ve güncel adres bilgileri.)
7- ARAAD.net muayene formunun (Tehlikeli Bina Tespit Raporu Muayene Formu) fotokopisi (yetkili kurumdan temin edebilirsiniz)
8- Tapu Müdürlüğünden mal sahibine verilen riskli binayı gösteren yazının fotokopisi
9- Yanan ve yıkılan binaların yıkım ruhsatı, yıkım raporu ve formlarının fotokopileri (onaylı ve mühürlü olmalıdır) (Ruhsat vermeye yetkili merci)
10- Ziraat Bankası IBAN numarasını gösterir belge (hesap cüzdanı, dekont, işlem fişi vb.)
Yoruma kapalı.